Sportske aktivnosti Centra se obavljaju na dislokaciji, odnosno obavljaju se u Srednjoj Tehničkoj Školi.

Trenutno su sportske aktivnosti ograničene na mladiće starosti između 13 i 19 godina, koji polože test razgibanosti za sport Dizanje Tegova. Napominjemo da nije u pitanju body bilding, nego klasično Dizanje Tegova.

Sekcija za Dizanje Tegova KOSC IsANEH je sportski nasljednik Kluba Dizača Tegova "Zelene Beretke" i naši članovi su osvojili 8 zlatnih, 5 srebrnih i 10 bronzanih medalja na juniorskim prvenstvima BiH. Također su osvajane zlatne, srerne i bronzane medalje i na seniorskim prvenstvima BiH.

Trenutno sekcija za dizanje tegova radi u kooperativi sa KDT "Željezničar"

Treneri sekcije za dizanje tegova su:

Nedim Mašić dipl. el. ing. višestruki prvak Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije u dizanju tegova i višestruki reprezentativac, osvajač više međunarodnih medalja i

Kemal Hošo dipl. arh. ing, višestruki prvak Bosne i Hercegovine i višestruki reprezentativac.

 

U pripremi je ponovno oživljavanje sekcije za Fitness za žene. Obzirom da treba obezbjediti posebne uvjete da bi žene bile u potpunosti sklonjene od muških pogleda za vrijeme treninga, sekcija za Fitness će početi raditi u suradnji sa MŽO "Kewser", koji će obezbjediti salu i sprave. Treninge vodi prof. Enisa Mašić, vrhunski trener za fitness za žene, koja je 1998 godine proglašena za najboljeg fitness trenera u BiH.